Comax en Octopus

Factuurherkenning binnen Octopus via Comax Ubl

 


Octopus steunt voor haar factuurherkenning op Comax.  Op aan- en verkoopfacturen, die via het klantenportaal of via een uniek e-mailadres naar de DMS worden gestuurd, kan OCR aangevinkt worden. OCR, Optical Character Recognition (optische tekenherkenning) haalt tekens uit een afbeelding of pdf door middel van patroonherkenning. Comax Ubl zet zo facturen automatisch om naar UBL waardoor Octopus een boekingsvoorstel kan maken of als je graag een stapje verder zet… automatisch kan boeken.

Voor een waardevolle herkenning is een goede lay-out nodig. Een kwalitatief opgebouwde pdf zorgt voor een hogere herkenningsgraad waardoor de automatische omzetting van afbeelding naar UBL vlotter gaat. Waardoor er minder manuele handelingen nodig zijn. Waardoor jij tijd wint.

Hoe verhoog je de kwaliteit en ga je voor een optimale factuurherkenning? Ontdek hier in onze blog de logica achter factuurherkenning.

Octopus is een compleet boekhoudpakket. Het werkt volledig in de cloud. Je hoeft dus niet in dure servers te investeren. Je werkt gemakkelijk real time samen met jouw accountant of ondernemer. In de cloud betekent bij Octopus ook automatische updates en gratis backups. Mooi meegenomen toch?


Comax UBL

 

De omzetting naar UBL gebeurt op basis van tekstherkenning. De kwaliteit van de pdf bepaalt de herkenningsgraad. Hoe hoger de kwaliteit hoe minder manuele correcties er nodig zijn. Comax Ubl heeft een herkenningsgraad van gemiddeld 85%. Deze oplossing kan eveneens gekoppeld worden aan een ander boekhoudpakket dat u nog gebruikt.

 

 

 

Octopus voor alle soorten ondernemingen

 

Met bijna 19 jaar ervaring is Octopus Accountancy Software een gevestigde waarde in de wereld van de online boekhoudsoftware. Het is trouwens een puur Belgische speler. Hierdoor is ze altijd mee met de laatste wetswijzigingen en heeft ze een nauwe band met haar publiek. Octopus luistert naar wat beter kan en voert tweejaarlijks een grote update uit. Resultaat: een gebruiksvriendelijk en voordelig boekhoudpakket dat rekening houdt met de noden van de gebruikers, of het nu gaat om accountants, ondernemers, éénmanszaken, vennootschappen, vzw’s…

Ontdek hier meer over Octopus

Contacteer ons hier voor meer informatie