Persbericht: PIA Group en automatiseringsspecialist Comax gaan een samenwerking aan.

GENT, BRASSCHAAT, 19 JANUARI 2023- Comax, de solutionspecialist voor optimalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen, is overgenomen door PIA Group, de accountancy en advisorygroep uit Gent. Daarmee breidt PIA Group het aanbod voor zijn klanten uit met solutions. Comax blijft na de overname als een aparte entiteit opereren voor zijn eigen klantenportefeuille, waar ook heel wat accountantskantoren deel van uitmaken. Maar die kunnen gerust zijn. “De compliance is 100% gegarandeerd”, zeggen Comax en PIA Group in koor.

Het groeiverhaal van Comax.

Comax werd opgericht in 2013 door Géry Lambrechts en Ellen Van Muylder. Zij blijven na de overname de dagelijkse leiding van het bedrijf voor hun rekening nemen.

Comax is gespecialiseerd in de digitalisatie en automatisering van de administratie van ondernemingen met de klemtoon op kmo’s en specifieke sectoren, zoals accountancy, groothandel en transport.

De oplossingen van Comax spitsen zich toe op de optimalisatie van processen, tijdwinst en meer efficiëntie. Het bedrijf evolueerde op 10 jaar tijd naar een team van 13 procesanalisten, developers, en supportspecialisten. Die sterke groei is geen toeval. “Automatisering is in 2023 echt een basisbehoefte voor ondernemingen”, vertelt Géry Lambrechts. “Onze oplossingen maken het werk gewoon makkelijker. En dat in alle sectoren.

Comax vertrekt voor elke klant van de specifieke situatie en noden. Vervolgens creëert het specialistenteam een functionele oplossing op maat waarop nadien pragmatisch verder gebouwd kan worden.

Ook onafhankelijk na de overname.

Comax heeft heel wat accountancygroepen als klant. PIA Group was daar een van.
Vanuit die samenwerkingen merkten Steven Brouckaert, oprichter en voorzitter van PIA Group, Ellen Van Muylder en Géry Lambrechts heel wat overeenkomsten in hun ondernemingscultuur. Zo groeiden beide partijen naar elkaar toe. Al is onafhankelijkheid de hoeksteen van de samenwerking.

Ellen Van Muylder: “Onze klanten uit de accountancysector kunnen gerust zijn. We werken nu ook al voor een groot aantal accountantskantoren. Dat gebeurt altijd in vertrouwen. En voor dat vertrouwen staan Géry en ik ook na de overname persoonlijk borg. Wij creëren oplossingen maar daarbij gaan we nooit tot aan de data. De compliance is 100% gegarandeerd.

Steven Brouckaert, voorzitter en oprichter van PIA Group, bevestigt dat: “Comax blijft ook na de overname een volledig apart bedrijf. We zullen onze bedrijfsklanten gewoon naar hen doorverwijzen.

Objectiviteit.

Was een keuze voor een softwarebedrijf als overnamepartner voor Comax geen logischere beslissing geweest?” “Nee”, zegt Géry Lambrechts. “Natuurlijk waren er de laatste twee jaar een aantal geïnteresseerde partijen. Maar ook op technologisch vlak vonden Ellen en ik het essentieel om onze neutraliteit en objectiviteit te behouden. We willen in alle vrijheid kunnen beslissen welke technologie onze klant het best verder helpt.

Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn gewoon een essentieel onderdeel van onze ondernemingsaanpak”, vult Ellen Van Muylder aan. “Dat vonden we ook terug bij PIA Group. Als ze een accountancykantoor overnemen, bewaren ze het DNA ervan, en gaan dat vervolgens ondersteunen. Dat respect voor onafhankelijkheid liep ook bij ons als een rode draad doorheen de onderhandelingen en was voor ons een basisvoorwaarde om “ja” te zeggen.

Een logische next step in PIA Group’s overnamestrategie.

PIA Group telt bijna 50 kantoren en 900 medewerkers en is actief in België en Nederland. Dat is te danken aan een uitgekiende acquisitiestrategie, waarbij elk overgenomen accountantskantoor binnen de groep een sterk merk blijft, geleid door een sterke partner-ondernemer, en maximaal ondersteund wordt door de centrale organisatie. Die unieke aanpak zorgt ervoor dat PIA Group vandaag nr. 3 is in het middensegment van zijn sector. Dat is het segment van kantoren die meteen na de zogenaamde big four komen.

PIA Group had al Business Intelligence en CFO services in het aanbod. Daarbij gaat het vooral om inzicht in cijfers via rapportering, begeleiding bij de roll-out van ERP systemen, etc. Met de komst van Comax verbreedt PIA Group zijn dienstenaanbod en dé scope van bedrijven waar het naar op zoek is.

Als accountancypartner zijn wij een onderdeel van de administratie van ondernemingen en zelfstandigen”, vertelt Steven Brouckaert. “We merkten dat zij worstelden met de efficiëntie van hun data- en documentenstromen. Daarom waren we al een tijdje op zoek naar een
digitale partner om over te nemen. Met Comax erbij kunnen we onze klanten nu ook daadwerkelijk helpen met het bouwen van digitale oplossingen daarvoor. Deze overname is een logische next step in de verdere uitbouw van onze activiteiten. We plannen op middellange termijn nog meer overnames in andere domeinen.


Voor meer informatie over dit persbericht contacteert u

www.pia.be
www.comax.be

20 januari 2023