Comax versterkt zijn aanbod met online CRM-toepassing Dashboard

Comax heeft in maart dit jaar de rechten en broncode verworven van de all-in-one CRM-software Dashboard. Deze online CRM-toepassing vormt een mooie aanvulling op onze eigen DMS-, automatiserings- en documentverwerkingsmodules en het DMS-systeem ELO Digital Office. Dashboard werd ondergebracht in een zusterbedrijf van Comax en na een aantal maanden sleutelen zijn we nu klaar om het Belgische KMO-landschap te veroveren.  

Een CRM-systeem, maar dan net iets anders

Onze documentbeheer- en automatiseringsmodules kende je ongetwijfeld al. Toch nog even een reminder nodig? Neem dan zeker even een kijkje bij dit overzicht van onze oplossingen. Deze modules hielpen al tal van ondernemers om hun archief efficiënt te automatiseren, digitaliseren en beheren. Nu breiden we de mogelijkheden verder uit met een volledig uitgebouwd CRM-systeem. Met Dashboard beheer je zowel je klanten, verkoop, facturatie, voorraad als je agenda in één centrale toepassing. Bovendien koppelt het systeem makkelijk met tal van andere softwaretoepassingen. Maar hoe onderscheidt Dashboard zich van andere CRM’s?

Het eerste wat opvalt wanneer je de interface opent, is dat de software zijn naam alle eer aan doet. De startpagina geeft immers direct een volledig overzicht van alle belangrijke cijfers van je bedrijf zoals aankoop- en verkoopcijfers, stock enzomeer. De focus van deze CRM ligt dus sterker op het financiële luik dan in heel wat andere systemen. Een bewuste keuze, vertelt Géry Lambrechts, één van onze zaakvoerders. “Onze belangrijkste doelstelling is dat de ondernemer snel een overzicht heeft van hoe zijn bedrijf ervoor staat”, legt hij uit. 

Accountant en ondernemer altijd in sync

Bovendien is er ook gedacht aan een efficiënte samenwerking tussen ondernemer en accountant. Met Dashboard Share beschikken accountants immers over een digitaal klantenportaal waarin de aankoop- en verkoopfacturen van bedrijven constant kunnen doorstromen naar gekoppelde boekhoudpakketten. De documenten worden ook automatisch omgezet in een UBL zodat de accountant ze makkelijk kan boeken. Daarna worden de verwerkte cijfers direct teruggekoppeld naar de ondernemer.

Ondernemers hebben dus hun recentste cijfers altijd binnen handbereik: omzet, a, overzicht van de openstaande aankoop- en verkoopfacturen, voortschrijdend resultaat… alles wordt overzichtelijk en in realtime weergegeven. Het platform is daarnaast ook mobielvriendelijk uitgebouwd zodat zowel ondernemer als accountant de nodige gegevens altijd en overal kunnen raadplegen.

Orderstatussen onderweg bijwerken

all-in-one CRM-software Dashboard

Als volwaardige CRM kan het platform echter veel meer dan alleen de boekhouding bijhouden. Je kan er vooral ook je order- en klantenadministratie permanent mee bekijken en bewerken, en dat kan letterlijk op elk moment en op eender welke locatie. “Dankzij Dashboard kunnen onze vertegenwoordigers hun orderadministratie nu op de baan en bij de klant direct bijwerken”, vertelt Thomas Dupon van OnePlus bvba. “Dat betekent een enorme tijdsbesparing voor zowel onze vertegenwoordigers als onze backoffice.” 

Die flexibiliteit zorgt ervoor dat het bedrijf zijn klanten veel sneller kan helpen met al hun vragen rond bestellingen, stock en facturatie. “Werken met Dashboard levert ons een tijdsbesparing van minstens 15 uur per week op”, gaat Dupon verder, “dat is enorm. Bovendien ben ik zeker dat, mochten we ons hier nog meer op toeleggen, de tijdswinst nog groter zou worden.” 

Een sterke partner erbij

Een nieuw platform beheren en uitbouwen doe je uiteraard niet alleen. Daarom heeft Comax de krachten gebundeld met Yoshi Peters, die al vanaf dag 1 betrokken is bij de ontwikkeling van Dashboard. Hij is medebestuurder van het zusterbedrijf Dashboard en zal de leiding hebben over verdere nieuwe ontwikkelingen binnen de CRM-toepassing. Met Dashboard Share wil Comax ook de accountancysector overtuigen van de meerwaarde van het platform. Om de commerciële acties richting eindklanten te versterken, werken we samen met een extern verdelersnetwerk. Wil jij als IT-dienstverlener Dashboard ook kunnen aanbieden aan je klanten, laat het ons dan zeker weten.

Meer weten over de functionaliteiten van Dashboard en hoe ze ook jouw bedrijf of dat van je klanten een boost kunnen geven? Schrijf je dan alvast in voor onze online demo waarin we je alle mogelijkheden laten zien. 

Bezoek ons op www.dashboard.be en volg ons via

5 september 2022