Tom De Smet Cronos Groep
Comax Minfin: heel handig, laagdrempelig en ondertussen onmisbaar binnen Cronos.

Cronos Groep en COMAX Minfin: de start van een mooie samenwerking 

Cronos en Comax MinfinCronos, een innovatieve groep met meer dan 9000 medewerkers en 600 dochterondernemingen in de Benelux, is klant bij COMAX voor de vereenvoudiging van hun administratieve processen. We spraken met Tom De Smet, manager van de centrale boekhoudafdeling, die ons meer vertelt over hun werkwijze en de voordelen van COMAX Minfin, de software tool die het hele MyMinfin proces automatiseert.

 

Start van een productieve samenwerking

Tom herinnert zich het moment dat COMAX bij Cronos op de radar verscheen “Het was via een nieuwe medewerker die eerder met COMAX-software had gewerkt en zeer tevreden was over de functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid ervan. Zij kwam uit de accountancy sector waar COMAX een sterke reputatie in heeft. Na het zien van de COMAX Minfin tool hebben we dan ook snel besloten om de samenwerking op te starten.”

 

“Comax Minfin is een onmisbaar hulpmiddel op onze afdeling. Vroeger hadden we de ID-kaart en code van elke bestuurder nodig om MyMinfin documenten te kunnen raadplegen. Nu verloopt alles volledig automatisch wat ons enorm veel tijd bespaart.”

Tom De Smet – Manager boekhoudafdeling bij Cronos

 

Gebruiksgemak van COMAX Minfin

Voor Cronos was het verwerken van de 590 Belgische dossiers vroeger een zeer tijdrovend proces. Tom vertelt “Vroeger hadden we de ID-kaart en code van elke bestuurder nodig om documenten in MyMinfin te kunnen raadplegen. Met COMAX Minfin verloopt dit nu volledig automatisch wat ons enorm veel tijd bespaart. De tool is heel handig, laagdrempelig en ondertussen onmisbaar binnen Cronos.  Heel fijn dat we er snel mee aan de slag konden na de installatie.” vat Tom De Smet het nog samen.

Hij gaat verder: “Een belangrijke troef van COMAX Minfin is de handige e-mailnotificatiefunctie. De juiste personen worden automatisch op de hoogte gebracht zodra er nieuwe dringende documenten zijn binnengekomen,” aldus Tom. “Dit voorkomt dat belangrijke documenten blijven liggen en zorgt ervoor dat collega’s er meteen mee aan de slag kunnen.”

“Ook het dashboard van COMAX Minfin is zeer waardevol. Hiermee kunnen we, onder meer, snel en eenvoudig de rekening-courant en de aanslagbiljetten van de vennootschapsbelasting raadplegen,” vertelt Tom. “Dit is vooral een waardevol hulpmiddel tijdens de drukke btw-periodes. Ook de toegankelijkheid van documenten via de vertrouwde mappenstructuur is een groot pluspunt.”

 

Aanzienlijke tijdswinst en fijne samenwerking

De tijdswinst die COMAX Minfin oplevert, is volgens De Smet onmiskenbaar groot. “Je hoeft niet in te loggen met It’sme of je ID. Alles staat in je eigen mappenstructuur, klaar om direct te gebruikt te worden. Naast tijdsbesparing, ervaart Cronos nog tal van andere voordelen. “De samenwerking met COMAX verloopt vlot en efficiënt,” zegt Tom. “De installatie was eenvoudig en de support is top. We bevelen COMAX dan ook zeker aan andere kantoren aan!

 

Nog meer automatisaties met COMAX Bnb en COMAX eBox

Naast Comax Minfin, gebruikt Cronos ondertussen ook de COMAX Bnb oplossing om hun proces rond het neerleggen van jaarrekeningen te automatiseren. Deze tool automatiseert het globaal neerleggen bij de Nationale Bank tot het globaal betalen van alle neerleggingen.

Zeer recent hebben ze besloten om de samenwerking nog verder uit te breiden met COMAX eBox. Een oplossing die het hele administratieve proces rond e-Box Enterprise automatiseert, van het downloaden, archiveren tot het doorsturen van e-Box berichten naar de juiste medewerkers. Tom bevestigt: zodra we up & running zijn met deze tool, gaat dit ongetwijfeld weer een aanzienlijke tijdwinst opleveren en de efficiëntie van het team alleen maar verhogen. We kijken er naar uit!”

 

Bent u ook op zoek naar een manier om uw administratieve processen te vereenvoudigen? Neem dan zeker contact op met ons op voor een vrijblijvend gesprek. We tonen u graag wat COMAX voor uw onderneming kan betekenen.  

 

CONTACTEER ONS

 

Alle referenties