Personeel behouden en aantrekken? Zet in op organisatietrots! Ontdek hier praktische tips.

De groeiende markt van accountantskantoren kampt met een prangend probleem: er is een tekort aan gekwalificeerd personeel. Het aantal afgestudeerde accountants is onvoldoende en concurrerende kantoren staan klaar om talent weg te kapen. Wil je een aantrekkelijke werkgever zijn dan is het van groot belang om in te zetten op een sterke en mensgerichte cultuur, waarin medewerkers trots zijn op hun organisatie. Dit heeft namelijk een significant positief effect op de motivatie van je werknemers en daarmee op het behoud van je talent.

Het is dan ook slim om bewust te investeren in organisatietrots.

Onderzoek toont aan dat aantrekkelijke werkgevers hoog scoren op het gebied van organisatietrots, met een gemiddelde score van 7,9.  Dit is ruim 1,3 hoger dan de 6,6 die andere organisaties scoren.
(Bron: onderzoek Intermediair en Effectory)

De medewerkers van de best scorende organisaties zijn niet alleen trots op hun werkgever, ze zijn geëngageerd en staan achter de organisatiedoelstellingen. Ze voelen zich écht thuis op hun werk. Trotse medewerkers fungeren bovendien als ambassadeurs voor hun organisatie en promoten hun werkgever actief bij vrienden, kennissen en op social media.

Inzetten op organisatietrots levert veel op.

Trotse, geëngageerde medewerkers die met plezier komen werken zorgen voor een hoger rendement. Ze leveren betere bedrijfsresultaten op. Ze smeden hechtere banden met klanten en komen energieker voor de dag. Slaag je erin om het aandeel trotse medewerkers in jouw organisatie op te krikken, dan…

Comax ervaart dezelfde uitdagingen

Ook bij Comax worden we uitgedaagd voor het aantrekken en behouden van medewerkers. Ellen vertelt: “Wij investeren bewust in ons team om onze medewerkers sterker aan ons bedrijf te verbinden en veel werkplezier te laten ervaren. Door de begeleiding van trotsmakers hebben wij meer tools in handen om onze medewerkers meer te motiveren en te engageren. In een markt waar het niet simpel is om medewerkers te binden aan je bedrijf, is dat mooi meegenomen.”

Karin van trotsmakers:
“De transformatie die we zien bij onze klanten is geen magie, maar een bewuste keuze voor groei en ontwikkeling. Onze vertrotstrajecten zorgen voor persoonlijke groei en motivatie van je medewerkers, leiden tot verbeterde prestaties en samenwerking binnen je team en versterken je imago en positie in de markt. En met deze praktische tips kan je zelf al aan de slag en maak je directe impact op het creëren van organisatietrots in jouw organisatie:”

TIP1:

Geef je medewerkers regelmatig positieve feedback over hun prestaties en inzet. Laat weten dat je trots bent op wat ze doen en wat ze bereiken. Dit geeft hen een gevoel van erkenning en waardering.

TIP2:

Vier succesverhalen binnen je organisatie. Creëer trots-momenten met je team. Laat zien wat er goed gaat en welke successen er behaald worden. Dat werkt verbindend, inspireert en motiveert je medewerkers om ook het beste uit zichzelf te halen.

TIP 3:

Stimuleer teamwork. Door gezamenlijke doelen te stellen en samen te werken aan projecten, ontstaat er een gevoel van samenhorigheid en trots.

Boost jouw kantoor met een gratis trotsscan inclusief praktische tips

Wil jij met je kantoor meer inzetten op organisatietrots om een aantrekkelijke werkgever te zijn? Comax mag jou een gratis trotsscan aanbieden inclusief feedback gesprek met trotsmakers. Tijdens dit online gesprek geven zij praktische toepasbare tips mee.

Aarzel niet en laat meteen een gratis trotsscan maken van je organisatie. Stuur een mail voor 1 juli naar info@comax.be. De eerste 5 die reageren krijgen bovendien een extra korting op het leiderschapstraject, op een vertrots teambuilding of op een vertrotstraject.

22 juni 2023