Profshop kiest voor digitale oplossingen op maat

ProfShop

In hun vestigingen in Schoten en Wilrijk biedt Profshop een uitgebreid gamma materialen voor professionele schilders, stukadoors en doe-het-zelvers. Denk aan verf, behang, sierpleister, gipsplaten, schilders- en stukadoorsmateriaal, gevelisolatie en meer.

“Twee en half jaar geleden heeft mijn vader Tom Nollekens de Profshop-winkel in Schoten overgenomen”, vertelt Sam Nollekens, die ook actief is in het familiebedrijf. “Hun gamma sluit mooi aan bij het gamma van de verfgroothandels van Tom Nollekens. “Midden 2020 hebben we een nieuwe Profshop-vestiging geopend in Wilrijk. Zo zijn we voor iedereen in het Antwerpse vlot bereikbaar.”

Documenten opzoeken zonder moeite

“Het viel me meteen op dat alle bestel- en leveringsbonnen werden ingescand en vervolgens gewoon op één hoop werden gegooid”, zegt Sam. “Achteraf konden ze snel teruggevonden worden via het eenvoudig digitaal zoeksysteem van Comax.”

Sam Nollekens – Profshop

Na de overname van Profshop, werd Sam naar de vestiging in Schoten gestuurd om er helemaal vertrouwd te raken met de gang van zaken.

“Het viel me meteen op dat alle bestel- en leveringsbonnen werden ingescand en vervolgens gewoon op één hoop werden gegooid”, zegt Sam. “Achteraf konden ze snel teruggevonden worden via het eenvoudig digitaal zoeksysteem van Comax.”

“Het verschil met de vestigingen van Tom Nollekens was groot. Ik ben er ooit twee volle dagen bezig geweest om tijdens de afwezigheid van een collega alle leverbonnen te sorteren en te koppelen aan de juiste facturen. Na mijn positieve ervaring bij Profshop, belde ik meteen mijn vader om te zeggen dat we deze digitale oplossing ook nodig hadden voor onze Tom Nollekens vestigingen.”

Digitale oplossingen bij Profshop

Profshop werkt met drie digitale oplossingen van Comax:

1. Comax Print

Dankzij de Comax Print oplossing op maat worden facturen automatisch verstuurd volgens wens van de klant; als een afgedrukt document of digitaal, via mail al dan niet met automatische toevoeging van de oorspronkelijke bestelbon of getekende leveringsbon.

Er wordt automatisch een elektronisch briefhoofd van Profshop aan elk factuur toegevoegd. In de vestiging in Schoten wordt meer dan 50% van de facturen digitaal verstuurd. Dat zorgt voor een mooie besparing op vlak van papier, enveloppen, inkt en frankeerkosten. Bovendien gaat het allemaal automatisch, zonder tijdrovende manuele handelingen zoals het plooien en samenvoegen van documenten, in een envelop steken, frankeren, op de post doen, etc.

Met Comax Print kunnen PDF-bestanden zoals promo’s of acties automatisch meegestuurd worden met de elektronische factuur.

2. Comax Barcode

Met Comax Barcode worden de gesigneerde leveringsbonnen gescand en automatisch digitaal geklasseerd met het juiste ordernummer. Achteraf worden ze automatisch bij de bijhorende factuur gevoegd.

3. Comax OCR & Search

Met Comax OCR & Search kan elk document makkelijk opgezocht worden in het digitaal archief. Dankzij de OCR-technologie kan je zoeken op de inhoud van elk document. Dankzij het centraal digitaal archief besparen de medewerkers van Profshop dagelijks heel wat tijd.

Conclusie: Comax maakt digitale administratie makkelijk

“De digitale oplossingen van Comax maken het beheer van onze administratie heel makkelijk”

Sam Nollekens – profshop

“De digitale oplossingen van Comax maken het beheer van onze administratie heel makkelijk”, aldus Sam. “We konden zelf beslissen welke functionaliteit we wilden en welke niet. Daardoor is de software echt op maat en blijft het heel eenvoudig om mee te werken. Bovendien betalen we enkel voor wat we nodig hebben. Ook de installatie verliep heel vlot. Eenmaal geïnstalleerd blijft het perfect lopen zonder dat er elke maand nieuwe updates of wijzigingen moeten gebeuren.”

Wil jij jouw administratie eenvoudig en goedkoop maken?
15 juni 2021