Softwarekosten doorrekenen aan klanten: hoe begin je hieraan?

Als accountant gebruik je heel wat software om je klanten de best mogelijke service te bieden. Deze kosten kunnen hoog oplopen en dan is een duidelijk overzicht van groot belang. Een up-to-date en duidelijk inzicht in deze softwarekosten bied je de mogelijkheid om deze kosten eventueel efficiënt door te rekenen aan je klanten. Hoe begin je hieraan? Bereken je de kosten op basis van het gebruik van je klanten of werk je met een vast forfaitair bedrag? Geen van beide oplossingen is ideaal. De eerste oplossing kost je heel wat tijd en in het andere geval zit je al snel in je eigen zak. Gelukkig bestaat er een manier om je softwarekosten simpel en accuraat door te rekenen aan je klanten. Ontdek het hier.

Waarom softwarekosten doorrekenen?

Waarom softwarekosten doorrekenen?

Elke moderne accountant werk vandaag met verschillende softwarepakketten. Ook voor klanten bieden deze software tools heel wat voordelen. Ze kunnen snel (soms zelf automatisch) alle facturen en documenten uploaden, ze hebben op elk moment zicht op hun financiële situatie en ook de communicatie met hun dossierbeheerder verloopt daardoor vlotter.

Het aanbieden van gebruiksvriendelijke software is een extra service die je biedt. Maar ook achter de schermen gebruik je heel wat software die je klanten niet zien, maar waar ze wel de vruchten van plukken.

Als accountant investeer je de nodige tijd, aandacht en geld om de software zo efficiënt mogelijk te maken en continu te onderhouden. De kosten kunnen hoog oplopen. Het is logisch dat je deze kosten graag doorrekent aan je klanten.

Het belang van inzicht in je softwarekosten

Hoe weet je hoeveel kosten je aan welke klanten moet doorrekenen? Een belangrijke vraag, want alleen met een up-to-date inzicht in je softwarekosten kan je voor elke klant de juiste softwarekosten in rekening brengen.

Voordelen van accuraat inzicht in je softwarekosten:

Comax Costcenter: altijd een accuraat overzicht van al je softwarekosten

Met Comax Costcenter heb je op elk moment een up-to-date overzicht van al je softwarekosten voor al klanten. Zo zie je in één oogopslag of je nog voldoende kosten doorrekent aan je klanten.

Het helpt je bovendien om je softwarelandschap te optimaliseren. Zo verhoog je niet alleen je service maar monitor je ook permanent fluctuerende kosten en detecteer je snel of er nog betaald wordt voor oude klanten.

Benieuwd hoeveel jij kan besparen met Comax Costcenter?

* Tijdens het live webinar van 30 minuten ontdek je alle voordelen van Comax Costcenter.

18 oktober 2021